Μικρή πτώση στη Wall Street

-3,8% η μετοχή της ΙΒΜ
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 17:03
UPD:17:10

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών εκδηλώνονται κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης με αφορμή τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών IBM και Caterpillar.

Aπό την άλλη πλευρά, τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα δεν στάθηκαν ικανά να αφυπνίσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου υποχώρησαν στις 384.000 – στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών – μειωμένες κατά 4.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,4% ανταποκρινόμενες στις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 16:42 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.767,86 μονάδες μειωμένος κατά 0,36% και ο Nasdaq στις 1.934,09 μονάδες με απώλειες 0,26%.

Η μετοχική τιμή της IBM υποχωρεί κατά 3,8%. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ότι τα καθαρά του κέρδη στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 1,8 δισεκ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,7 δισεκ. δολ. ή 99 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Η αύξηση αυτή ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντιθέτως, κατώτερη των προσδοκιών ήταν η αύξηση των πωλήσεών της, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 9%. Η διοίκηση της ΙΒΜ εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξη για το επόμενο έτος επισημαίνοντας ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Μεγαλύτερη πτώση, πάνω από 5%, σημειώνει η μετοχή της Caterpillar, καθώς η αύξηση της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο ήταν μικρότερη από εκείνη που ανέμενε η αγορά.

Αντιθέτως, άνοδο (0,91%) σημειώνει η μετοχή της Ford. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στην τρέχουσα χρήση http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/16/834148.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα