Samsung Electronics Co. : Απροσδόκητη αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 08:01

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ άνοδο των καθαρών της κερδών, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, Samsung Electronics Co., μετά τη σημαντική αύξηση των πωλήσεών της.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό 6,3%, φθάνοντας στο 1,84 τρισ. γουόν (1,6 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,73 τρισ. γουόν, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση κατά 15%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Και για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη της θα είναι πολύ υψηλά.

Τα αποτελέσματα της Samsung και η ανακοίνωση της Intel αυτήν την εβδομάδα, ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν το προηγούμενο τρίμηνο, σηματοδοτούν ότι η μείωση της ζήτησης για το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος των ηλεκτρονικών υπολογιστών εδώ και μία τριετία, ενδέχεται να φθάνει στο τέλος της.

«Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν όλο προς το καλύτερο για την εταιρεία», ανέφερε ο Lee Young Ho, ο οποίος διαχειρίζεται 511 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Kyobo Investment Trust Management Co. στη Σεούλ, συμπληρώνοντας : «Οι μεγάλες δαπάνες και τα υψηλότερα κέρδη θα βοηθήσουν την Samsung να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, ειδικότερα στον τομέα των memory chips».

Οι μετοχές της Samsung, οι οποίες έχουν κερδίσει ποσοστό 47% από την 1η Ιανουαρίου, κινούντο ανοδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Κέρδιζαν 6.500 γουόν, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 466.000 γουόν πριν αρχίσουν να υποχωρούν. Στις 11:16' π.μ., ώρα Σεούλ, διαπραγματεύθηκαν στα 456.000 γουόν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα