ΧΑΑ - Αποφάσεις(2)

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2001 19:27

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑΑ στην συνεδρίασή του της 3ης Οκτωβρίου 2001, αποφάσισε όπως γνωστοποιήσει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Π.Δ. 350/85, τα εξής : Η εταιρία ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΑΕΒΕ, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται υπό ‘καθεστώς επιτήρησης’ από τις 23/9/1999, δεν έχει μέχρι σήμερα απαντήσει στα επανειλημμένα ερωτήματα που έχει θέσει το ΧΑΑ σε πρόσφατες επιστολές του και μεταξύ άλλων αφορούν :

1. Γνωστοποίηση των αποφάσεων της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας της 30ης Ιουνίου 2001, με ιδιαίτερη αναφορά στην έγκριση ή μη των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2000 και της απαλλαγής ή όχι των μελών του προηγούμενου ΔΣ από τις ευθύνες τους.

2. Αναφορά στην σημερινή οικονομική κατάσταση της εταιρίας, στη λειτουργία των καταστημάτων της και τις σχέσεις της με το προσωπικό αυτής (οφειλές σε μισθούς, απολύσεις προσωπικού, κλπ).

3. Γνωστοποίηση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων της εταιρίας της 27ης Σεπτεμβρίου 2001, η οποία θα ελάμβανε απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας με μετρητά, ύψους 2,4 δις, καθώς και των επιπτώσεων της μη έγκρισης στην περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της εκδότριας.

4. Γνωστοποίηση των λόγων μη δημοσίευσης και αποστολής στο ΧΑΑ των λογιστικών καταστάσεων 30/6/2001.

5. Γνωστοποίηση των λόγων για τους οποίους δεν προέβη σε άμεση επιβεβαίωση ή διάψευση των φημών και δημοσιευμάτων που αναφέρονται στα παραπάνω, παρά τη σχετική απαίτηση του ΧΑΑ. Η παραπάνω συμπεριφορά της εταιρίας συνιστά μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τις διατάξεις των π.δ. 350/85 και 360/85 καθώς και της απόφασης 5/204/14.11.200 της Ε.Κ .

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑΑ αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 10 του π.δ. 350/85, τα εξής :

α) να καλέσει άμεσα σε ακρόαση τους νομίμους εκπροσώπους της εταιρίας ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΑΕΒΕ, προκειμένου να του παρασχεθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω θέματα,

β) να απαιτήσει από την εταιρία τη γνωστοποίηση αυτών των απαντήσεων στο κοινό με τα προβλεπόμενα μέσα, και

γ) σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εταιρίας όσον αφορά το σημείο β), να γνωστοποιήσει το ίδιο το ΔΣ του ΧΑΑ στο κοινό, μετά από την ακρόαση που θα έχει με τους εκπροσώπους της εκδότριας, τις απαντήσεις που θα λάβει στα ανωτέρω ερωτήματα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα