Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 16:28
UPD:16:49

Η πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

Οι κινήσεις του τελευταίου πενταλέπτου καθόρισαν για μία ακόμη φορά το πρόσημο του γενικού δείκτη ο οποίος έκλεισε τελικά με άνοδο 0,64%, στις 2.124,7 μονάδες μετά από μπαράζ εντολών αγοράς σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,76%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η ενδοσυνεδριακή διακύμανση στο τελευταίο πεντάλεπτο οφείλεται στο κλείσιμο θέσεων λόγω λήξης των συμβολαίων Οκτωβρίου στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.

Η ενίσχυση των τοποθετήσεων στα blue chips - κυρίως στις τράπεζες - προς το τέλος των συναλλαγών συμπαρέσυρε σε ανοδική τροχιά την πλειονότητα των τίτλων με αποτέλεσμα 190 να σημειώσουν άνοδο, 104 να κλείσουν με απώλειες, ενώ 63 μετοχές παρέμειναν σταθερές.

Η συνολική αξία των συναλλαγών παρέμεινε ωστόσο και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα διαμορφούμενη στα 110 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 5,4 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες πληροφορικής και συμμετοχών οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 1,48% έκαστος. Απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες λιανικού εμπορίου (-0,53%) και επενδύσεων (-0,10%).

Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών σημείωσαν άνοδο κατά 0,87% και 0,81% αντιστοίχως. Τα σημαντικότερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές: Εμπορική (2,07%), EFG Eurobank (1,8%) και Vodafone-Panafon (1,69%).

Αντιθέτως, η μετοχή της ΔΕΗ υποχώρησε κατά 1,56%. Με χθεσινή τους επιστολή οι εταιρείες μέσων μαζικής μεταφοράς ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακός ζητούν από τη ΔΕΗ ειδική τιμολογιακή πολιτική, καθότι είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας. Συγκεκριμένα, στην επιστολή προς τη ΔΕΗ, με κοινοποίηση στους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών, οι εταιρείες των ηλεκτροκίνητων μέσων μαζικής μεταφοράς προτείνουν την εφαρμογή ενός τιμολογίου, χαμηλότερου του σημερινού, με ταυτόχρονη χρέωση ισχύος και χρέωση ενέργειας, για το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας όλων των ηλεκτροκίνητων ΜΜΜ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα