Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων η Wall Street

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 17:36

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη παρά τα ικανοποιητικά στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα και το καταναλωτικό κλίμα που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,4% το Σεπτέμβριο έναντι μείωσης κατά 3,4% - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων – τον Αύγουστο.

Παράλληλα, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Μίσιγκαν διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις 89,4 μονάδες, από 87,7 μονάδες το Σεπτέμβριο. Η άνοδος αυτή, η πρώτη μετά από τρεις μήνες, ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από την άλλη πλευρά, αποθαρρυντικά ήταν τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς η Sun Microsystems εμφάνισε ζημίες μεγαλύτερες του αναμενομένου στο τρίτο τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις της eBay σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο της επόμενης χρήσης ήταν κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς.

Οι μετοχές των παραπάνω εταιρειών υποχωρούν κατά 3,03% και 6,14% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, άνοδο (2,5%) σημειώνει η μετοχή της Advanced Micro Systems, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 17:04 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.753,64 μονάδες μειωμένος κατά 0,39% και ο Nasdaq στις 1.932,41 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,91%.

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα και η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,16 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα