Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2003 18:51
UPD:18:54

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ προς το τέλος των συναλλαγών τα κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών, καθώς ο ενθουσιασμός από τα θετικά αποτελέσματα της Citigroup και της 3M μετριάστηκε από την πτώση του δείκτη βασικών οικονομικών δεικτών στις ΗΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/20/835153.htm και τη συνακόλουθη υποχώρηση της Wall Street.

Αρνητικά επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία και η προειδοποίηση της Unilever σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.437,5 μονάδες οριακά ενισχυμένος κατά 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.358,8 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 0,7% έχοντας φθάσει τις 3.539,8 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της αμερικανικής Citigroup. Ο τίτλος της βρετανικής HSBC σημείωσε άνοδο κατά 2,5%.

Αντιθέτως, σημαντικές απώλειες (7,1%) κατέγραψε η μετοχή της Unilever. Ο μεγαλύτερος όμιλος καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο προχώρησε σήμερα για δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών σε υποβάθμιση των προβλέψεών του σχετικά με τις πωλήσεις του στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της διοίκησης οι πωλήσεις στα βασικά προϊόντα της εταιρείας αναμένεται να σημειώσουν αύξηση μικρότερη του 3%.

Ανοδο 1,35% σημείωσε ο τίτλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot παρά την προειδοποίηση που απηύθυνε σήμερα στους επενδυτές σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα στο σύνολο του τρέχοντος οικονομικού έτους http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/20/835028.htm . Παράγοντες της αγοράς χαρακτήρισαν αναμενόμενη την προειδοποίηση της γαλλικής εταιρείας.

Τέλος, μικρή άνοδο (0,66%) σημείωσε η μετοχή της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis η οποία προειδοποίησε σήμερα για μείωση των λειτουργικών της κερδών στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Στο τρίτο τρίμηνο πάντως τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ανταποκρινόμενα στις προσδοκίες της αγοράς http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/20/835015.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα