Texas Instruments Inc. : Υπερδιπλάσια κέρδη το γ' τρίμηνο

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 07:55

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η Texas Instruments Inc., της οποίας τα chip χρησιμοποιήθηκαν στα μισά κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν πέρυσι, ενώ ανακοίνωσε ότι το τρέχον τρίμηνο θα υπερβεί τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν ποσοστό 8,3%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 447 εκατ. δολ. ή 25 σεντς ανά μετοχή, από 188 εκατ. δολ. ή 11 σεντς ανά μετοχή, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Αύξηση της τάξης του 13% σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας, φθάνοντας στα 2,53 δισ. δολ. από 2,25 δισ. δολ., που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

«Αυτήν την περίοδο τα κέρδη της Texas Instruments θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών και οι πωλήσεις της θα σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον σε ποσοστό της τάξης του 26%», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Tom Ingibous, αύξησε τις πωλήσεις των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα με κάμερες και στα MP3. Σημειώνεται, ότι, περίπου το 1/4 των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, προέρχεται από τις πωλήσεις των chip που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κινητών τηλεφώνων, όπως για τα τηλέφωνα της Nokia Oyj.

«Ολοι περιμέναμε καλά νέα, τα οποία φαίνεται ότι μας «χτυπάνε» ήδη την πόρτα», ανέφερε ο Greg Balare, αναλυτής στην Stein Roe Investment Counsel, η οποία διαχειρίζεται 7,5 δισ. δολ. σε μετοχές και κατέχει μετοχές της Texas Instruments.

Οι πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο θα κυμανθούν από 2,49 δισ. έως 2,7 δισ. δολ. και τα κέρδη από 14 έως 19 σεντς ανά μετοχή, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές της Thomson Financial, εκτιμούσαν, ότι, κατά μέσον όρο τα κέρδη θα ανήρχοντο σε 11 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις σε 2,49 δισ. δολ. Ένα χρόνο πριν, οι καθαρές ζημίες ήταν 34 σεντς ανά μετοχή, σε πωλήσεις 2,15 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Texas Instruments κέρδιζαν 2,13 δολ., φθάνοντας στα 27,80 δολ. η μία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Συνολικά κέρδιζε 71 σεντς στις 4 μ.μ., στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και ποσοστό 71% το τρέχον έτος.

Στην Ασία, κάποιες από τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Sharp Corp. και της Murata Manufacturing Co., κινούντο επίσης ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα