Οριακή άνοδος στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 11:40
UPD:16:34

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται από την αρχή της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης και η πλειονότητα των μετοχών. Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, στην Εμπορική και την Cosmote.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:33) κατά 0,19% και βρίσκεται στις 2.124,85 μονάδες με την αξία των συναλλαγών στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 159 σημειώνουν άνοδο, 69 υποχωρούν και 61 παραμένουν αμετάβλητες.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών με πρωταγωνιστή το δείκτη εκδόσεων-εκτυπώσεων, ο οποίος ενισχύεται κατά 2,09%. Πτώση σημειώνουν οι δείκτες διυλιστηρίων, επενδύσεων και βιομηχανιών.

Ο δείκτης των τραπεζών βρίσκεται στις 3.772,99 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,22% με τη μετοχή της Εθνικής να κερδίζει 0,78%.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στο εννεάμηνο του 2003 τα ενοποιημένα προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη της Εθνικής αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό φθάνοντας τα 386,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής για το εν λόγω χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Η μετοχική τιμή της Γενικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο κατά 0,93%. Σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών για τη στρατηγική συμμαχία με τη Γενική και οι ενδιαφερόμενοι, στην πρώτη αυτή φάση, αναμένονται τουλάχιστον τρεις.

Η Marfin Bank υπέβαλε χθες προσφορά και σήμερα θα κατατεθεί η αντίστοιχη πρόταση από την FBB ενώ και η Aspis Bank αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται κάνουν λόγο και για τη συμμετοχή στη διαδικασία και άλλων υποψηφίων καθώς η φάση αυτή δεν είναι δεσμευτική για τους υποβάλλοντες προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα