Aνακάμπτει το γιεν

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 12:51

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει σήμερα το ιαπωνικό νόμισμα μετά τη χθεσινή του πτώση που ακολούθησε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζον Σνόου, πως η Ουάσιγκτον θα καλοδεχόταν υψηλότερα επιτόκια στη χώρα.

Ο Σνόου επανέλαβε πως η αμερικανική κυβέρνηση ποτέ δεν προσπάθησε να πιέσει φραστικά το δολάριο ρίχνοντας τις ευθύνες στους αναλυτές που «παρερμήνευσαν» τη συναλλαγματική πολιτική των ΗΠΑ.

Την επίδραση των σχολίων του αμερικανού υπουργού Οικονομικών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες έσπευσαν να υποβαθμίσουν φραστικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι λέγοντας ότι αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πολιτική της Ουάσινγκτον και ότι αποτελούσαν απλώς παρατηρήσεις επί της οικονομίας.

Ώθηση στο γιεν έδωσε και η δημοσιοποίηση δημοσκόπησης που διενήργησε σε 1.497 ιαπωνικές επιχειρήσεις η οικονομική εφημερίδα της χώρας Nihon Keizai Shimbun σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους στο τρέχον οικονομικό έτος για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/21/835499.htm δεν συζητήθηκαν θέματα συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στις 12:19 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο ισοδυναμούσε με 109,92 γιεν έναντι 110,360 γεν στις 24:00 χθες.

Πηγές: AΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα