Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 13:27
UPD:13:35

Στα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street, καθώς δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το χώρο της οικονομίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, οι οποίες βασίζονται στα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, η συνολική κερδοφορία των εταιρειών στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται αυξημένη κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Εάν επιβεβαιωθεί η παραπάνω πρόβλεψη, θα πρόκειται για την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί από την άνοιξη του 2000.

Η βελτίωση των εταιρικών επιδόσεων οφείλεται μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών, στην περαιτέρω μείωση του κόστους και στην εξασθένηση του δολαρίου.

Η εταιρεία ημιαγωγών Texas Instruments ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς, ενώ παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση για την κερδοφορία της στο τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχική της τιμή στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται σημαντικά κατά 8,7% συμπαρασύροντας σε ανοδική τροχιά ομοειδείς ευρωπαϊκές μετοχές.

Πριν από την έναρξη των συναλλαγών θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας AT&T. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα κέρδη της αναμένεται να διαμορφωθούν στα 53 σεντς ανά μετοχή έναντι 30 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002.

Πριν από τις 16:30 θα δημοσιοποιηθούν και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της SBC Communications. Η εν λόγω εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα κέρδη της υποχώρησαν στα 39 σεντς ανά μετοχή από 51 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης – πριν από την έναρξη της συνεδρίασης – τα αποτελέσματα των εταιρειών DaimlerChrysler και UPS.

Στις 12:43 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμιακή τιμή στο δείκτη Dow Jones σημείωνε ανεπαίσθητη άνοδο κατά μία μονάδα. Στις 13:02 η προθεσμιακή τιμή στο δείκτη Nasdaq ενισχυόταν κατά 4,5 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς και οι μετοχές μεγάλων αμερικανικών εταιρειών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας που είναι διαπραγματεύσιμες στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1653 δολάρια.

Τέλος, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύεται κατά 0,36% έχοντας φθάσει τα 30,46 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα