Μικτές τάσεις στη Ν.Υ.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 17:33
UPD:17:36

Μικτή εικόνα εμφανίζει κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών στη Wall Street η οποία κινείται για μία ακόμη φορά στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Στις 17:22 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.774,3 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,04% και ο Nasdaq στις 1.936,04 μονάδες με κέρδη 0,57%.

Σημαντική άνοδο, άνω του 7%, σημειώνει η μετοχή της Texas Instruments. H αμερικανική εταιρείας ημιαγωγών ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς, ενώ παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση για την κερδοφορία της στο τρέχον τρίμηνο.

Aντιθέτως, πτώση 4,6% σημειώνει η μετοχή της τηλεπικοινωνιακής AT&T η οποία ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεών της για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα κέρδη της πάντως σημείωσαν αύξηση.

Ανάλογες απώλειες καταγράφει και η μετοχή της SBC Communications καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο ήταν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, οι οποίες βασίζονται στα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, η συνολική κερδοφορία των εταιρειών στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται αυξημένη κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Εάν επιβεβαιωθεί η παραπάνω πρόβλεψη, θα πρόκειται για την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί από την άνοιξη του 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα