Πρόσκληση για ένταξη στον β' κύκλο του Μέτρου 2.9.5 του ΕΠ.ΑΝ.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 17:44

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη στον β' κύκλο της δράσης «Ενίσχυση ΜΜΕ για επενδύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης» του ΕΠ.ΑΝ., υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Μέσω του προγράμματος ενισχύονται έργα ανεξάρτητου ύψους επένδυσης, που περιλαμβάνουν δαπάνες οι οποίες αφορούν ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, όργανα και συσκευές, αγορά τεχνογνωσίας και προγραμμάτων Η/Υ, έξοδα εγκατάστασης και έξοδα μελετών.

Ο β' κύκλος του Μέτρου 2.9.5, προϋπολογισμού 4.499.283 ευρώ, απευθύνεται σε μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που πληρούν τα εξής κριτήρια:

- Απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους,

- Εχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ ή ετήσιο συνολικό ισολογισμό που δεν υπερβαίνει τα 27 εκατομμύρια ευρώ, και

- Πληρούν το κριτήριο της ανεξαρτησίας, δηλαδή δεν ανήκουν, κατά ποσοστό 25% ή περισσότερο του κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου, σε μία επιχείρηση ή, από κοινού, σε περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στον ορισμό της ΜΜΕ.

Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβληθούν στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έως τις 16 Ιανουαρίου 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα