Κάτω από τις 11.000 μονάδες ο Nikkei

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 09:41

ΠΤΩΣΗ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο υπό το βάρος πιέσεων στην πλειονότητα των κλάδων.

Ο Nikkei κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1,29% και έκλεισε στις 10.889,62 μονάδες υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 11.000 μονάδων για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.073,75 μονάδες μειωμένος κατά 1,79%.

Η νέα υποχώρηση αποδόθηκε από αναλυτές στην αντίληψη ότι η αγορά είναι υπεραγορασμένη, καθώς και στον προβληματισμό για τις επιπτώσεις του ισχυρού γιεν στις ιαπωνικές εξαγωγές και - κατ’ επέκταση - στην πορεία της ιαπωνικής οικονομίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μασαγιούρο Σιοκάουα, δήλωσε ότι η άνοδος του εγχώριου νομίσματος ήταν πολύ απότομη και έχει ήδη αρχίσει να πλήττει τους ιάπωνες εξαγωγείς.

Οι ανησυχίες αυτές οδήγησαν αρκετούς επενδυτές σε ρευστοποιήσεις τίτλων μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών, κυρίως αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της Toyota σημείωσε πτώση 2,35%.

Ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών με τις μετοχές της Mizuho Financial Group και της UFJ Holdings να υποχωρούν κατά 7,33% και 7,56% αντιστοίχως.

Απώλειες κατέγραψαν και σήμερα οι μετοχές των χρηματιστηριακών εταιρειών οι οποίες είχαν πρωταγωνιστήσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο τίτλος της Nomura Holdings έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 3,92%. Η μετοχή της Nikko Cordial υποχώρησε κατά 4,18%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα