Sanofi-Synthelabo S.A. : Αύξηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 11:25

Η ΑΥΞΗΣΗ της ζήτησης για το σκεύασμα Eloxatin κατά του καρκίνου, βοήθησε στην άνοδο κατά 9,2% των πωλήσεων της Sanofi-Synthelabo S.A., της δεύτερης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας της Γαλλίας, το τρίτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν στα 2,04 δισ. ευρώ (2,38 δισ. δολ.) από 1,87 δισ. ευρώ που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Δέκα οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις θα ανήρχοντο κατά μέσον όρο σε 2,1 δισ. ευρώ.

Η Sanofi, βασίζεται στις πωλήσεις των φαρμάκων που ήδη παράγει, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπηκτικού Plavix, του υπνωτικού Stilnox και του Eloxatin. Σημειώνεται, ότι, οι πωλήσεις του Eloxatin, υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 216 εκατ. ευρώ το τρίμηνο, από 106 εκατ. ευρώ, που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η φαρμακοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι περιμένει να εμφανίσει κέρδη ανά μετοχή κοντά στο 20% φέτος, με βάση την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,10 δολ. ανά ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα. Τον Φεβρουάριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης σε ποσοστιαία βάση, με ισοτιμία δολαρίου στο ένα δολ. ανά ευρώ.

Η Sanofi δεν ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη που εμφάνισε το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα