Εντοπίστηκε ποσότητα λαθραίου πετρελαίου

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 17:43

Παράνομη ποσότητα 40.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης τύπου ναυτιλίας, χωρίς νόμιμα παραστατικά, εντοπίστηκε μετά από έλεγχο που διενήργησε η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου στο δεξαμενόπλοιο «Παναγία Τήνου», στη θέση λιμανάκι Περάματος.

Η ποσότητα του λαθραίου πετρελαίου επρόκειτο να αποθηκευθεί σε παρακείμενα παροπλισμένα πλοία και στη συνέχεια να διοχετευθεί στην παράνομη αγορά λαθραίου πετρελαίου.

Σημειωτέον ότι οι ποσότητες του λαθραίου πετρελαίου ναυτιλίας καταλήγουν σε παράνομες εγκαταστάσεις αποχρωματισμού του και στη συνέχεια διατίθενται ως πετρέλαιο κίνησης, με σκοπό τα ενεχόμενα πρόσωπα να καρπωθούν τη σημαντική διαφορά ειδικού φόρου κατανάλωσης, με τον οποίο επιβαρύνονται τα καύσιμα.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, καθόσον εκτιμάται ότι οι διωκτικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος που δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου ναυτιλίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα