Αμφισβητούν το Παρατηρητήριο Τιμών οι πωλητές λαϊκών αγορών

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 17:58

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές θα έχει την Παρασκευή ο υφυπουργός Aνάπτυξης K. Kουλούρης, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις τους σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης.

O υφυπουργός δήλωσε ότι θα αναζητήσει όλες τις πιθανές πηγές για να στοιχειοθετηθεί η καταγγελία ή διαφορετικά να σταματήσει η φημολογία, για διαφθορά στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Εν τω μεταξύ, την αμφιβολία τους σχετικά με την ορθότητα των στοιχείων που δημοσιοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Πωλητών Λαϊκών Αγορών, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές στις αγορές δεν είναι, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο, ακριβότερες έως και 20%, έναντι των σούπερ μάρκετ.

Οι πωλητές λαϊκών αγορών, ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην ίδρυση του πρώτου συνεταιρισμού τους και στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν από οικονομική στήριξη, προκειμένου ο κλάδος να επιτύχει μειώσεις στον κλάδο λιανικής έως και 20%.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για χρηματισμούς ή άλλες παράνομες ενέργειες, παραδέχθηκαν ότι το σύστημα χορήγησης αδειών στους παραγωγούς-πωλητές είναι διάτρητο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα