Επίσκεψη Ν. Χριστοδουλάκη στην Τουρκία αρχές Δεκεμβρίου

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 18:43

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις ελληνοτουρκικές οικονομικές σχέσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί και παράγοντες και από τις δύο χώρες.

Από ελληνικής πλευράς στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Θ. Καρατζάς, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας Alpha Bank Γ.Κωστόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς Γ. Ζανιάς (Οικονομίας) και Μ. Ξενογιαννακοπούλου (Ανάπτυξης), καθώς και ο βιομήχανος κ. Δασκαλόπουλος εκ μέρους του ΣΕΒ.

Στην τουρκική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Α.Γκιουλ, o υπουργός Οικονομίας κ. Μπαμπακάν, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ουνακιτάν, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας και ο πρόεδρος των τούρκων βιομηχάνων.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ξεχώρισε μια σειρά από τομείς όπου υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων: σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας (έκλεισε χθες κατά την συνάντηση Χριστοδουλάκη-Ουνακιτάν), εμπόριο, μικτές ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις, τουρισμός, ενέργεια και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, διαπιστώθηκε η δυνατότητα βελτίωσης των σημερινών οικονομικών σχέσεων, η οποία θα δρομολογηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Χριστοδουλάκη στην Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Προκειμένου να προετοιμαστεί και να έχει απτά αποτελέσματα αυτή η επίσκεψη, ο κ. Χριστοδουλάκης πρότεινε και έγινε αποδεκτό να υπάρξουν συναντήσεις των Συνδέσμων Βιομηχανιών των δύο χωρών και των Ενώσεων Τραπεζών. Επίσης θα διερευνηθούν οι δυνατότητες κοινών επιχειρηματικών σχεδίων στις δύο χώρες και σε άλλες περιοχές.

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο κ. Χριστοδουλάκης θα συνοδεύεται από ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα