Lone Star Funds : Νέα εξαγορά ακινήτων από τη Sumitomo Mitsui

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 09:24

ΠΡΟΣ ΤΗΝ εξαγορά δεύτερου κτιριακού συγκροτήματος από τη Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., την υπ' αριθμόν δύο τράπεζα της Ιαπωνίας, αντί του ποσού των 35,7 δισ. γιεν (325 εκατ. δολ.), οδεύει η Lone Star Funds, η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγορών κτηματικής περιουσίας στην Ιαπωνία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εταιρεία επενδύσεων, που εδρεύει στο Ντάλλας των ΗΠΑ, σχεδιάζει να αγοράσει περίπου 20 κτίρια, κυρίως διαμερίσματα σε συγκροτήματα, από την Kichijoji Echo Building Ltd., εταιρεία που ελέγχεται από την Sumitomo Mitsui. Η εξέλιξη αυτή, μπορεί να ανεβάσει τις εξαγορές της Lone Star από την εν λόγω τράπεζα στα 73,7 δισ. γιεν, ανέφεραν πηγές που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι πωλήσεις, αποτελούν μέρος των προσπαθειών που καταβάλλει η Sumitomo Mitsui να μειώσει τα επισφαλή της δάνεια κατά το ήμισυ μέχρι τον Μάρτιο του 2005.

Η Goldman Sachs Group Inc. και άλλοι επενδυτές αυξάνουν τις αγορές ακίνητης περιουσίας στην Ιαπωνία, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, θα επιδράσει θετικά στις τιμές της ακίνητης περιουσίας, οι οποίες υποχωρούν εδώ και 13 χρόνια. Σημειώνεται, ότι η ιαπωνική οικονομία, αναπτύχθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς μέσα σε 2,5 χρόνια, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Τόσο ο πρόεδρος της Lone Star Japan Acquisitions LLC, Randy Work, όσο και ο εκπρόσωπος της Sumitomo Mitsui, Takashi Morita, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui έχαναν ποσοστό 8,9%, φθάνοντας στα 533.000 γιεν η μία, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν στην πώλησή τους την περασμένη εβδομάδα, μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσαν, προκειμένου να εισπράξουν τα κέρδη τους. Συνολικά φέτος η μετοχή της Sumitomo Mitsui, έχει κερδίσει ποσοστό 46%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα