Baroness Retail Ltd. : Στα 2,9 δισ. δολ. η προσφορά για τα Debenhams

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 10:14

ΑΥΞΗΣΕ την προσφορά της, στις 470 πένες ανά μετοχή, μετρητοίς, για την εξαγορά της δεύτερης σε μέγεθος αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης της Βρετανίας, Debenhams, η κοινοπραξία Baroness Retail Ltd., που αποτελείται από την CVC Capital Partners Ltd. και την Texas Pacific Group.

Η νέα προσφορά, ανεβάζει την αξία των Debenhams στο 1,72 δισ. λίρες στερλίνες (2,9 δισ. δολ.) και γίνεται λίγο πριν από τις 31 Οκτωβρίου, λήξη της προθεσμίας που έχει τεθεί για την κατάθεση των τελικών προσφορών.

Σημειώνεται, ότι, η Baroness, η οποία στηρίζεται από την Merrill Lynch & Co., προσέφερε προσφάτως το ποσόν του 1,66 δισ. λιρών για την εξαγορά της εταιρείας.

Η ανταγωνίστριά της, Laragrove Ltd., που κατέθεσε ανάλογη προσφορά και ελέγχεται από την κοινοπραξία της Permira Advisers Ltd. και της Blackstone Group LP, εξετάζει τώρα ένα νέο τρόπο χρηματοδότησης μετά την αποχώρηση της Goldman Sachs Group Inc. από τον όμιλο. Η προσφορά της Laragrove άρχισε από το 1,54 δισ. λίρες, την οποία απεδέχθη κατ’ αρχήν η Debenhams.

Η νέα προσφορά της Baroness είναι υψηλότερη κατά 10,6% από την αντίστοιχη που κατέθεσε η Laragrove, αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση και αντιπροσωπεύει αρχικά το 42,1% της τιμής της μετοχής της Debenhams στις 9 Μαΐου, την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης πριν από την κατάθεση των προσφορών.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, η Debenhams ανακοίνωσε για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης μείωση των καθαρών της κερδών σε ποσοστό της τάξης του 19%. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στα 43 εκατ. λίρες Αγγλίας, από 53,3 εκατ. λίρες την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Χθες, οι μετοχές της Debenhams, έκλεισαν στις 466,75 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα