Η γερμανική Tchibo εξαγόρασε από την Allianz το 40% της Beiersdorf -Nivea

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 18:51

Στην εξαγορά του 40% της Beiersdorf -Nivea από τη γερμανική εταιρεία καφέ Tchibo, συμφώνησε η επίσης γερμανική ασφαλιστική Allianz, κυριότερη μέτοχος της Beiersdorf, προκειμένου τα προϊόντα Nivea να μην περιέλθουν στα χέρια της αμερικανικής Procter & Gamble.

H Allianz, θα πουλήσει το 40% των μετοχών της Beiersdorf, έναντι 4,4 δισ. ευρώ σε κοινοπραξία, στην οποία μετέχει εκτός από την Tchibo και μιά ομάδα επενδυτών από το Αμβούργο.

Στην κοινοπραξία μετέχει και η πόλη του Αμβούργου, η οποία θα εξαγοράσει το 10% του κεφαλαίου. Η κινητοποίηση της πόλης του Αμβούργου και η εμπλοκή της τελικά στη συμφωνία εξηγείται από το γεγονός ότι το Αμβούργο αποτελεί την έδρα της Beiersdorf, στην οποία απασχολούνται 4.800 εργαζόμενοι διασφαλίζοντας παράλληλα ετησίως σημαντικά φορολογικά έσοδα στο γερμανικό κρατίδιο.

Το Αμβούργο είχε εκφράσει τη ανησυχία του για το μέλλον του επιχειρηματικού ομίλου σε περίπτωση που εξαγοραζόταν από την αμερικανική Procter & Gamble, η οποία είχε εκδηλώσει την πρόθεση να την εξαγοράσει με στόχο να την αναδιαρθρώσει.

Η συμφωνία αποτελεί τη λεγόμενη «γερμανική λύση», με το μέρος της οποίας τάχθηκαν πολλοί γερμανοί πολιτικοί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα