Ομιλος Νεώριον: Στα επίπεδα του 2002 ο τζίρος του 2003

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2003 20:30

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 11,721 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Νεώριον Α.Ε., και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας επενδύσεις 38,333 εκατ. ευρώ με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2005, τονίστηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ της εισηγμένης Νεώριον Ναυπηγεία Σύρου.

Ο ενοποιημένος ισολογισμός του Νεωρίου, στον οποίο περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, (ελέγχεται κατά 70% από το Νεώριο), εμφανίζει το 2002 κύκλο εργασιών 351,940 εκατ. ευρώ.

Το 2003 ο τζίρος προβλέπεται να διατηρηθεί στα επίπεδα του 2002, λόγω της καθυστέρησης υπογραφής σύμβασης για δύο πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και λόγω της υποτίμησης του δολαρίου έναντι του ευρώ, όσον αφορά τις επισκευές πλοίων. Για το 2004, ο κύκλος εργασιών αναμένεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα με τη διοίκηση, λόγω της συνέχισης των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο Νεώριο υλοποιείται το πρόγραμμα κατασκευής δύο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, ενώ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας υλοποιούνται τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού για την ναυπήγηση τριών πυραυλακάτων, τον εκσυχρονισμό τεσσάρων (+δύο option) και έχει ενεργοποιηθεί η option για την ναυπήγηση άλλων δύο, ενώ έχει ανατεθεί, κατόπιν προσφορών, και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την ναυπήγηση μιας κορβέτας (+μία option). Τέλος, συνεχίζει την υλοποίηση των συμβάσεων με τον ΟΣΕ για την κατασκευή 50 ανατρεπόμενων φορταμαξών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα