Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2003 14:17

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street. Η συναλλακτική δραστηριότητα εκτιμάται ωστόσο ότι θα είναι περιορισμένη, καθώς, όπως επισημαίνουν αναλυτές, πολλοί επενδυτές ενδέχεται να τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed και των στοιχείων για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου την Πέμπτη.

Όπως προέκυψε από έρευνα την οποία διενήργησε την περασμένη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters μεταξύ 20 κορυφαίων χρηματιστηριακών εταιρειών, στον τομέα των ομολόγων, υπήρξε ομοφωνία στο ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σταθερά και σχεδόν ομόφωνη εκτίμηση ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ για μια ακόμα φορά θα διακηρύξει ότι πρώτο της μέλημα είναι να αποτραπεί οιαδήποτε ανεξέλεγκτη πορεία του πληθωρισμού σε χαμηλότερα επίπεδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/27/837149.htm .

«Η Fed θα είναι περισσότερο αισιόδοξη, αλλά αυτό απέχει πολύ από του να προβούμε σε οιαδήποτε κίνηση. Η οικονομία μόλις αρχίζει ουσιαστικά να ανακάμπτει και μέχρι να έχουμε πραγματική δημιουργία θέσεων εργασίας, δεν θα υφίστανται κίνδυνοι για τον πληθωρισμό» δηλώνει από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Μάκιντος, της Eaton Vance Management.

Στις 14:13 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 36 και 7,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί ο τραπεζικός κλάδος μετά από δημοσίευμα της Boston Globe σύμφωνα με το οποίο η Bank of America, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, σχεδιάζει να προβεί στην εξαγορά της FleetBoston Financial αντί 47 δισεκ. δολ. σε μετοχές.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών International Paper και Procter & Gamble, ενώ μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών θα ανακοινωθούν οι πωλήσεις κατοικιών για το μήνα Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα