Θετικό κλίμα στη Wall Street

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2003 17:07
UPD:17:14

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συμβάλλουν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Procter & Gamble, καθώς και οι ειδήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Στις 16:52 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.643,87 μονάδες αυξημένος κατά 0,64% και ο Nasdaq στις 1.883,24 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,95%.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 25% σημειώνει ο τίτλος της τράπεζας FleetBoston Financial. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Bank of America προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της FleetBoston Financial αντί 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές προχωρά δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο τραπεζών, η Bank of America, η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, θα καταβάλει 45 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που είναι υψηλότερο κατά 42% από την τιμή κλεισίματος της FleetBoston την περασμένη Παρασκευή.

Η μετοχή της Bank of America υποχωρεί κατά 8,22%.

Απώλειες (5,38%) καταγράφει και ο τίτλος της εταιρείας Anthem η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί στην εξαγορά της WellPoint Health Networks αντί 15,2 δισεκ. δολ. Η μετοχή της τελευταίας ενισχύεται κατά 10,6%.

Ανοδο (1,8%) σημειώνει τέλος η μετοχή της Procter & Gamble η οποία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των κερδών της κατά 20% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη απ΄ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα