Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 09:37

Η σημαντική χθεσινή άνοδος της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/29/838639.htm , τα θετικά αποτελέσματα κορυφαίων ιαπωνικών εταιρειών και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία οδήγησαν σε νέα άνοδο τους ιαπωνικούς δείκτες.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,69% και διαμορφώθηκε στις 10.739,22 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.057,14 μονάδες αυξημένος κατά 1,14%.

Σημαντική άνοδο, της τάξεως του 7,64%, σημείωσε ο τίτλος της Hitachi. Μία ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο τα προ φόρων κέρδη της σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Ανοδο άνω του 7% σημείωσε και ο τίτλος της Fujitsu, καθώς οι ζημίες της εταιρείας στο πρώτο εξάμηνο ήταν μικρότερες απ΄ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Αξιόλογα κέρδη (5,11%) κατέγραψε και η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας ημιαγωγών Advantest. Ώθηση στις μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας έδωσε η σημαντική χθεσινή άνοδος ομοειδών μετοχών στη Νέα Υόρκη καθώς και η εκτίμηση της STMicroelectronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών στην Ευρώπη, ότι η παγκόσμια αγορά επεξεργαστών θα αναπτυχθεί 18% έως 20% το 2004, καθώς η ζήτηση για επεξεργαστές ανακάμπτει μετά από τριετή πτώση.

Τέλος, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε η μετοχή της Matsushita Electric, κατασκευάστριας των προϊόντων υπό το εμπορικό σήμα Panasonic. Στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου τα κέρδη της παραπάνω εταιρείας σημείωσαν αύξηση κατά 31% χάρη στη μεγάλη ζήτηση για ψηφιακά οπτικοακουστικά προϊόντα, όπως DVD recorders και τηλεόρασης με επίπεδη οθόνη. Η υψηλή ζήτηση για τέτοιου είδους προϊόντα αντιστάθμισε τις εξασθενημένες πωλήσεις για κλιματιστικά και ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Η μετοχική της τιμή ενισχύθηκε κατά 6,24%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, η παραγωγή των ιαπωνικών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά 3% σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάιο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα