Νέο πρόγραμμα του ΟΠΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 14:36

Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποβοήθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε τομείς που σχετίζονται με την ανάπτυξη των εξαγωγών τους, ανακοίνωσε ότι έχει εκπονήσει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.).

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού καλούνται να παίξουν έμπειροι σύμβουλοι εξαγωγών που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση και εμπειρίες στις ΜΜΕ που επιθυμούν να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές.

Για το σκοπό αυτό ο ΟΠΕ προχώρησε στην πρωτοβουλία «ΠΡΩΤΕΥΣ» για την ανάδειξη ειδικών συμβούλων εξαγωγών και μέσω της οποίας ο ΟΠΕ απευθύνεται σε άτομα (επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες) και σε εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων που επιθυμούν να θέσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στη διάθεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας που επιθυμούν να επεκταθούν στις ξένες αγορές συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην προσπάθεια διεύρυνσης του ζωτικού τους χώρου.

Οι ειδικοί αυτοί θα λειτουργήσουν ως σύμβουλοι εξαγωγών που θα βοηθήσουν τις ελληνικές ΜΜΕ να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τόσο στην προετοιμασία της εξαγωγής στο εσωτερικό όσο και στην υλοποίηση της εξαγωγής στο εξωτερικό με σύντομο και αποτελεσματικό τρόπο αλλά και το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου κατατέθηκαν 90 αιτήσεις ατόμων και 12 εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η πρόσκληση για κάθε ενδιαφερόμενο παραμένει ανοικτή. Συνολικά έχουν επιλεγεί 78 αιτήσεις ατόμων και όλων των εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων. Οι επιλεγέντες έχουν προσκληθεί για προσωπική συνέντευξη απο τον δ/ντα σύμβουλο του ΟΠΕ τον κ. Δημ. Μάρδα, που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΟΠΕ απο 2-5 Νοεμβρίου του 2003.

Καλούνται επίσης μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκταθούν στις ξένες αγορές να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους απευθυνόμενες στις σχετικές υπηρεσίες του ΟΠΕ.

Επιχειρήσεις οι οποίες επιθυθμούν να αναπτύξουν εξαγωγικές δραστηριότητες και να συνεργαστούν με σύμβουλο εξαγωγών από τα στελέχη της Πρωτοβουλίας «ΠΡΩΤΕΥΣ» μπορούν να βρουν και να συμπληρώσουν την έντυπη «Αίτηση Απασχόλησης Στελέχους Εξαγωγών» στα συνημμένα αρχεία που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕ ή να την ζητήσουν από τις υπηρεσίες του.

Οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι των εξαγωγών από τον ΟΠΕ που θα απασχολούνται στις ΜΜΕ θα εργάζονται είτε στις εγκαταστάσεις των εταιρειών είτε με κάποιο καθεστώς μερικής απασχόλησης που θα προκύψει μετά από σχετική συμφωνία των ενδιαφερομένων μερών.

Η αμοιβή των συμβούλων θα προέρχεται είτε από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΟΠΕ και ενδιαφερόμενη επιχείρηση) είτε από την ενδιαφερόμενη επιχείρηση μετά από συμφωνία των ενδιαφερομένων μερών.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη επιχείρηση να βρει στην ιστοσελίδα του ΟΠΕ www.hepo.gr ή να απευθυνθεί στον ΟΠΕ, στο e-mail [email protected] ή ταχυδρομικά στην Μαρίνου Αντύπα 86-88, 16346 Ηλιούπολη ή με fax στο 210-9961927. (Υπεύθυνη κα Μαρία Βεργίδου τηλ. 9982115).

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα