Μέτρα για την τόνωση του τουρισμού

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 15:10

Την ανάγκη ανάδειξης του συγκριτικού πλεονεκτήματος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη λήξη ευρείας διϋπουργικής σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου που είχε θέμα τον τουρισμό.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, Υγείας, Κώστας Στεφανής, και Μεταφορών, Χρίστος Βερελής.

Μια σημαντική τομή σε οργανωτικό επίπεδο είναι ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, όπως αναμενόταν, αλλάζει μορφή. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΕΟΤ θα ασχολείται πλέον κυρίως με θέματα προβολής, ενώ ανακοίνωσε και την ίδρυση εξειδικευμένης θυγατρικής εταιρείας με αντικείμενο δραστηριοποίησης το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή θα ασχολείται με τη χάραξη στρατηγικής και την εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής. Για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στον τουριστικό τομέα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, θα υπάρξει άρση του καθεστώτος κορεσμού σε περιοχές υψηλής απόδοσης με στόχο την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων.

Περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, επρόκειτο να κάνει στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα