Συμφωνία συνεργασίας Αγροτικής Τράπεζας - AG2R

Δημιουργία του συμβουλευτικού φορέα PrimAgro
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 15:45

Πρωτόκολλο συνεργασίας συνήψαν ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος με την AG2R (Association Générale de Retraites par Repartition) που θέτει τη βάση για τη ανάπτυξη ενός συμβουλευτικού φορέα, της PrimAgro.

Αντικείμενο της δραστηριότητας της PrimAgro θα είναι η παροχή συμβουλών, η δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και η παροχή βοήθειας στη διαχείρισή τους στο χώρο της επικουρικής ασφάλισης, όπως προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία.

Η συνεργασία αυτή έχει πολλαπλή σημασία για τον Όμιλο των Εταιρειών της Αγροτικής Τράπεζας λόγω των συνεργιών που προκύπτουν με τις ασφαλιστικές και επενδυτικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Η AG2R είναι ο μεγαλύτερος Γαλλικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται στους τομείς της διαχείρισης των επικουρικών, υποχρεωτικών και συμπληρωματικών συντάξεων και της κοινωνικής πρόνοιας στη Γαλλία. Η διαχείριση αυτή που εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα στηρίζεται στην αρχή της εταιρικότητας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και πραγματοποιείται τόσο σε κλαδικό, επιχειρησιακό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η AG2R διαχειρίζεται 170.000 συλλογικά συμβόλαια επιχειρήσεων που καλύπτουν 3.200.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους καθώς και 2.000.000 ατομικά συμβόλαια, ενώ ο κύκλος εργασιών της ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αγροτική, η μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση της AG2R στους τομείς της διαχείρισης των επικουρικών, υποχρεωτικών και συμπληρωματικών συντάξεων και της κοινωνικής πρόνοιας και η φιλοσοφία λειτουργίας του εκσυγχρονισμένου Ομίλου της ΑΤΕ, διασφαλίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν από αυτή τη συνεργασία σε μια ευαίσθητη κοινωνικά αλλά και πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα