Δεν πείθει η «τουριστική χάρτα» ΝΔ και ΚΚΕ

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 19:00

«Μετά την περίφημη κοινωνική χάρτα, νέα τουριστική χάρτα αποφάσισε να εξαγγείλει ο κ. Σημίτης, λίγο πριν τις εκλογές, αφού θυμήθηκε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά ξέχασε ότι μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτα για την τουριστική αξιοποίησή τους». Αυτό αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους ο συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ, Γ. Σαλαγκούδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού Αν. Λιάσκος, με αφορμή τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τον Τουρισμό.

Οπως επισημαίνουν, «τα αορίστως εξαγγελλόμενα οράματα και οι επιθυμίες, προκαλούν την δικαιολογημένη οργή των τουριστικών επιχειρηματιών, που βλέπουν τον τουρισμό να καταρρέει, ενώ η κυβέρνηση ονειρεύεται εκατομμύρια τουρίστες και αύξηση της τουριστικής οικονομίας».

Οι αποφάσεις της διϋπουργικής για τον τουρισμό κινούνται στην πεπατημένη της αντιλαϊκής πολιτικής, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ και υποστηρίζει ότι, με τα μέτρα που εξήγγειλε, «η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την παραπέρα διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του τουρισμού, να κτυπήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παραδώσει δημόσιους χώρους για εκμετάλλευση. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΕΟΤ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα