Μινωϊκές - Αύξηση εσόδων κατά 6% στο οκτάμηνο

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2001 21:09

Το σύνολο των εσόδων της εταιρείας Μινωϊκές Γραμμές το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2001 ανήλθε σε 36,4 δισ. δραχμές, έναντι 34,3 δισ. δραχμών της αντίστοιχης περιόδου του 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 6%, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα των πλοίων και τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 12,8 και 6,5 δισ. δραχμές αντίστοιχα.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2001, η εταιρεία στο σύνολο των αγορών που δραστηριοποιείται, διακίνησε 24% περισσότερους επιβάτες, ενώ η αύξηση σε Ι.Χ. και φορτηγά αυτοκίνητα ήταν 3% και 6% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000.

Ιδιαίτερα στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιά, μετά τη δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων πλοίων Κνωσός και Φαιστός Παλάς, η επιβατική κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς αυξήθηκε κατά 62%.

Στις γραμμές της Αδριατικής η κίνηση ήταν ελαφρώς μειωμένη, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες του χρόνου και το γεγονός αυτό αποδίδεται από την εταιρεία, αφενός στην μειωμένη διακίνηση φορτηγών λόγω της κρίσης στην αγορά των κρεάτων και αφετέρου στην μειωμένη τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα