Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 18:09

Δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης, μετά από σύσκεψη που είχε με τα προεδρεία των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι σε περίπου ενάμιση μήνα παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών από τις 07:00 μέχρι τις 16:30 και το Σάββατο μέχρι τις 15:30.

Αναλυτικά τα μέτρα:

1) Συγκρότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης επιτροπής για να μελετήσει ένα νέο τρόπο έκδοσης, αλλά και αναθεώρησης των αδειών παραγωγών.

2) Εκκαθάριση -με ευθύνη του Ταμείου Λαϊκών Αγορών (ΤΛΑ)- του μητρώου των Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών, με κριτήριο και την υποχρεωτική δήλωση βοηθού.

3) Το δ.σ. του ΤΛΑ θα προχωρήσει άμεσα στη διάθεση των κενών θέσεων στις λαϊκές με κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια παλαιότητας.

4) Καταργείται με νομοθετική ρύθμιση το «χαράτσι» υπέρ του Ταμείου Λαϊκών Αγορών για τη χρησιμοποίηση βοηθού (ημερήσιο δικαίωμα). Ο παραγωγός ή επαγγελματίας πωλητής δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό των 2,5 ευρώ ημερησίως για τον δηλωμένο βοηθό και στο ΙΚΑ και στο ΤΛΑ.

5) Καθιερώνονται υποχρεωτικά σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης παραγωγών-επαγγελματιών πωλητών υπό την αιγίδα του ΤΛΑ.

6) Το ΤΛΑ αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της εμφάνισης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών, υλοποιήσιμο από τις αρχές του νέου έτους.

7) Επιτρέπεται, μετά απο παρέλευση 18ετίας, η ελεύθερη μεταβίβαση της άδειας επαγγελματία πωλητή, εφόσον ο νέος δεν θα διαθέτει και άλλη άδεια λαϊκής ή συναφούς επαγγέλματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα