Αποχωρούν De Sole και Ford από την Gucci

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 10:59

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ την Gucci Group NV, τη φίρμα που οι ίδιοι κατέστησαν την τρίτη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, ο πρόεδρός της Domenico De Sole και ο επικεφαλής δημιουργικού, Tom Ford, καθώς πλησιάζει στο τέλος η συμφωνία τους με την ιδιοκτήτρια, Pinault-Printemps-Redoute SA.

Ο 59χρονος De Sole και ο 42χρονος Ford, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Pinault και της Gucci.

Τα δύο στελέχη, στα 10 χρόνια παραμονής τους, κατάφεραν να καταστήσουν την μη κερδοφόρα κατασκευάστρια εταιρεία δερματίνων ειδών, σε μία εταιρεία με είδη σινιέ, συμπεριλαμβανομένων και των ρούχων του Yves Saint Laurent, τα οποία φορούν διασημότητες, όπως η Madonna και η βραβευμένη με Οσκαρ, Gwyneth Paltrow.

Η αποχώρηση των δύο ανδρών, σημαίνει ότι η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης, Pinault, θα χρειαστεί να βρει νέα ταλέντα στον χώρο του δημιουργικού και του μάνατζμεντ της βιομηχανίας μόδας και των ειδών πολυτελείας, η οποία την τελευταία διετία συρρικνώθηκε από ποτέ, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

«Το θέμα πηγαίνει μακρύτερα από την αποχώρηση του Ford και του De Sole», ανέφερε η Sagra Maceira de Rosen, οικονομική αναλύτρια της J.P. Morgan Chase & Co. στο Λονδίνο, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης, συμπληρώνοντας : «Περισσότερο ανησυχητικό είναι το ποια άλλα στελέχη θα ακολουθήσουν τους δύο άνδρες μετά την αποχώρησή τους από την εταιρεία».

Ο De Sole και ο Ford έχουν επιμείνει να διατηρήσουν την αυτονομία τους στη διοίκηση και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Gucci, ύψους οκτώ δισ. δολ. τον Απρίλιο, από την Pinault.

Η τελευταία, το 1999 κατέβαλε το ποσόν των τριών δισ. δολ. για την απόκτηση του 40% της Gucci.

«Λυπούμαστε που δεν καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία με τον Domenico De Sole και τον Ford», είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Pinault, Serge Weinberg, συμπληρώνοντας : «Είναι μεγάλα ταλέντα».

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να προχωρήσει στη σύσταση μιας επιτροπής με επικεφαλής τον Weinberg, προκειμένου να βρεθούν αντικαταστάτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα