Υπό πίεση και σήμερα το ευρώ

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 11:53
UPD:11:55

ΚΟΝΤΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάντα ημερών παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των καλύτερων του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική οικονομία http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/04/840432.htm .

Στην ενίσχυση του δολαρίου συνέβαλαν και οι χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζον Σνόου. Ο κ. Σνόου επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως οι ΗΠΑ εμμένουν στην πολιτική ενός ισχυρού δολαρίου. «Η υποστήριξή μας προς περισσότερο ελαστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες ερμηνεύθηκε ως έκκληση για αποδυνάμωση του δολαρίου. Αυτό όμως δεν ισχύει», τόνισε ο κ. Σνόου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης του Αμερικανο-ιαπωνικού επιχειρηματικού συμβουλίου, στην Ουάσιγκτον.

Από την άλλη πλευρά, πιέσεις ασκεί στο ευρώ η απρόσμενη υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Οκτώβριο. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία INSEE, o παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα στο –29, στο κατώτερο σημείο από τον Απρίλιο, από –27 το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό του στο -26.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 11:39, ώρα Ελλάδας, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,1454 δολάρια, έναντι 1,1444 δολαρίων στις 23:00 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1589 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα