Societe Generale, Marfin Bank και Aspis Bank στη short list για τη Γενική (2)

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 15:51
UPD:16:48

Οι τράπεζες Societe Generale (Γαλλία), Marfin Bank και Aspis Bank απαρτίζουν τη short list με τους ενδιαφερόμενους να συνάψουν στρατηγική συμμαχία με τη Γενική Τράπεζα.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κυρίου μετόχου της Γενικής Τράπεζας, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης και εισήγησης του χρηματοοικονομικού οίκου Rothschild.

Στην πρώτη φάση, εκτός των τριών τραπεζικών ομίλων που επελέγησαν για να προχωρήσουν, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Probank, η First Business Bank (FBB), η Alpha Trust και όμιλος ξένων επιχειρηματιών. Η επόμενη φάση περιλαμβάνει τον ενδελεχή έλεγχο στοιχείων της τράπεζας (Due diligence).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη Γενική Τράπεζα, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού εκτιμάται ότι θα κατέχει σχεδόν το 10% της Γενικής Τράπεζας. Συγκριτικό πλεονέκτημα της Γενικής θεωρείται το δίκτυό της, το οποίο ξεπερνά τα 100 καταστήματα, και η ισχυρή πελατειακή της βάση που την καθιστούν ελκυστική για την είσοδο στην λιανική τραπεζική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα