Κατοχύρωση κερδών στη N.Y.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 17:14

Σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών προχωρούν οι επενδυτές στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών παρά τα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρείας Gillette ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις της αγοράς, οι ζημίες της Tyco περιορίστηκαν, ενώ η J. P. Morgan αναβάθμισε τη μετοχή της Hewlett Packard.

Σημειώνεται ότι η κερδοφορία των εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται στο δείκτη S&P 500 και οι οποίες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών.

Στις 17:46 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.834,53 μονάδες μειωμένος κατά 0,24% και ο Nasdaq στις 1.958,38 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,47%.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω δείκτες αναρριχήθηκαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών μετά τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων των εταιρειών Lehman Brothers, Cantor Fitzgerald LP και Bank of Tokyo- Mitsubishi Ltd, στο τέταρτο τρίμηνο του 2003 η αμερικανική οικονομία αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό 4% σε ετήσια βάση. Η προηγούμενη εκτίμηση των παραπάνω οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3,8%.

Περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα δώσουν τα στοιχεία για την ανεργία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τον Οκτώβριο το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,1% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα