Ολυμπιακή Φιλοξενία: Ενδιαφέρον από περίπου 22.000 ιδιοκτήτες

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 18:10

Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους περίπου 22.000 ιδιοκτήτες στο πρόγραμμα Ολυμπιακής Φιλοξενίας, το οποίο έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι κοινοπραξίες «Αλφα Φιλοξενία» και «Ελληνική Φιλοξενία» που έχουν από κοινού συστήσει την «Φιλοξενία 04 ΑΕ».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν εκπρόσωποι των δύο κοινοπραξιών, κάθε ημέρα δέχονται 200 με 300 αιτήσεις ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι θέλουν να διαθέσουν τα σπίτια τους, ενώ οι πιστοποιήσεις προχωρούν με ρυθμό περίπου 80 την ημέρα (μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 1.500 κατοικίες). Τα περισσότερα σπίτια που προσφέρονται, βρίσκονται κοντά και γύρω από αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας.

Αντίστοιχα, οι κοινοπραξίες έχουν δεχθεί περίπου 5.000 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους να φιλοξενηθούν σε κατοικίες, κυρίως μικρές (δύο έως τριών ατόμων), ενώ περιορισμένες είναι οι αιτήσεις για πολύ μεγάλες κατοικίες.

Το ενοίκιο που θα καταβάλλουν οι επισκέπτες-θεατές κυμαίνεται από 2.520 έως 3.600 ευρώ για δύο-τρία άτομα και έξι διανυκτερεύσεις σε βασική ζώνη.

Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας θα εισπράττει 35-40 ευρώ ανά κλίνη την ημέρα σε κατοικία της Γ' κατηγορίας, 70 ευρώ για Β' και 90 ευρώ της Α' κατηγορίας. Για την κατηγορία πολυτελείας, το ενοίκιο είναι υπό διαπραγμάτευση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος χαρακτήρισε πρωτόγνωρο σε έκταση το πρόγραμμα σε σύγκριση με προηγούμενες Ολυμπιακές διοργανώσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι στο Σίδνεϊ και το Σολτ Λέικ η ζήτηση δεν ξεπέρασε τις 800 κατοικίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα