Αναθεώρηση του δείκτη FTSE-Med 100

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 16:45
UPD:16:53

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η πρώτη συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον κοινό περιφερειακό Δείκτη FTSE–Med 100. Ο Δείκτης FTSE-Med 100 που τέθηκε σε εφαρμογή στις 19/6/03, αποτελείται από 100 μετοχές που είναι εισηγμένες σε τρία Χρηματιστήρια (Τελ-Αβίβ, Αθηνών και Κύπρου), ορισμένες εκ των οποίων είναι επίσης εισηγμένες σε Χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, ή σε άλλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Στη συνάντηση αυτή, η επιτροπή για το Δείκτη η οποία αποτελείται από στελέχη των Χρηματιστηρίων Αξιών Αθηνών, Τελ-Αβίβ και Κύπρου, καθώς επίσης από εκπρόσωπο του οργανισμού παροχής δεικτών και χρηματιστηριακής πληροφόρησης “FTSE Group”, προέβηκε σε λεπτομερή ανασκόπηση της λειτουργίας του δείκτη για το εξάμηνο Ιούνιος – Νοέμβριος 2003, σύμφωνα με τους τεχνικούς Κανόνες Λειτουργίας του Δείκτη. Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου όπως συμφωνήθηκε, επιτελεί ρόλο Γραμματείας για το συντονισμό των εργασιών και τη λειτουργία του Δείκτη.

Συζητήθηκαν επίσης ορισμένες δραστηριότητες για προώθηση του Δείκτη και συμφωνήθηκε όπως ετοιμάζεται, σε εξαμηνιαία βάση, ηλεκτρονικά στατιστική έκδοση (newsletter) σχετικά με το Δείκτη. Η πρώτη έκδοση θα δημοσιευτεί την ερχόμενη εβδομάδα. Κάθε Χρηματιστήριο θα προβεί σε νέα σχετική ανακοίνωση.

Διαπιστώθηκε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του Δείκτη FTSE-Med 100, ο Δείκτης πέτυχε το στόχο για περαιτέρω εδραίωση της περιφερειακής συνεργασίας και για παροχή ενός αντιπροσωπευτικού εργαλείου για τους επενδυτές στις τρεις χώρες, καθώς επίσης για αποτίμηση των τάσεων και των εξελίξεων στη περιφερειακή κεφαλαιαγορά.

Μετά από τη σχετική αξιολόγηση που έγινε, οι εταιρείες που θα αποτελούν το Δείκτη για το επόμενο εξάμηνο περιέχονται στο συνημμένο αρχείο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα