Περιορίστηκαν οι ζημίες της EADS

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2003 10:12
UPD:10:16

Στα 58 εκατ. ευρώ (66 εκατ. δολ.) περιορίστηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2003 οι ζημίες της European Aeronautic, Defense & Space (EADS), της μεγαλύτερης εταιρείας αεροδιαστημικής στην Ευρώπη, έναντι ζημιών ύψους 68 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι ζημίες της εταιρείας θα διαμορφωθούν στα 108 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η EADS, μητρικός όμιλος της Airbus, επιδιώκει την αύξηση των εσόδων της κατά το ένα τρίτο μέσα στην επόμενη τριετία εναποθέτοντας τις ελπίδες της στο νέο σούπερ-τζάμπο Α380 αλλά και στο στρατιωτικό μεταγωγικό Α400Μ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η EADS αποσκοπεί στην αύξηση των πωλήσεων στα 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2006.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η EADS υπέγραψε συμφωνία ύψους 2,5 δισ. στερλινών (4,24 δισ. δολάρια) με τη βρετανική κυβέρνηση, συμφωνία που αφορά σε ασφαλείς δορυφορικές επικοινωνίες για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως το συμβόλαιο με την EADS αποτελεί το μεγαλύτερο έργο που αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία, συμβάλλοντας στη δημιουργία ή διατήρηση 1.900 θέσεων εργασίας στη χώρα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία επιβατηγών αεροσκαφών στον κόσμο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχώρησε στην εξαγορά του 5% της AviChina -του μεγαλύτερου κατασκευαστή ελικοπτέρων στην Κίνα- αποκτώντας έναν εταίρο στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά. Η EADS αναμένεται να καταβάλει περισσότερα των 30 εκ. ευρώ (35 εκ. δολάρια).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα