Ν. Χριστοδουλάκης: Ανάγκη πλήρους ιδιωτικοποίησης υποδομών μετά τους Ολυμπιακούς

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2003 12:18

Στην ανάγκη πλήρους ιδιωτικοποίησης των υποδομών που δεν έχουν μαζικό αθλητικό χαρακτήρα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Η Ελληνική Οικονομία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Το κόστος συντήρησης πολλών έργων υποδομής θα είναι μεγάλο και θα αποτελέσει «βραχνά» για τον κρατικό προϋπολογισμό και για το λόγο αυτό πρέπει να εξεταστεί η λύση της πλήρους ιδιωτικοποίησης, επισήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συνέχισης των υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών και μετά τους αγώνες του 2004 και ήταν κατηγορηματικός: «οι υψηλοί ρυθμοί θα συνεχιστούν και μετά τους αγώνες».

Τα κυρίως οφέλη για την ελληνική οικονομία θα αρχίσουν να φαίνονται μετά τους αγώνες και θα αφορούν την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την άνοδο του τουρισμού. Θα συνεχιστεί ταυτόχρονα η χρηματοδότηση και άλλων έργων υποδομής επιταχύνοντας τους αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Το συνολικό ποσό των δαπανών για την κατασκευή ολυμπιακών εγκαταστάσεων και άλλων υποδομών τη διετία 2003-04 θα φθάσει τα 6,5 δισ. ευρώ, και θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τον προϋπολογισμό του Αθήνα 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα