Royal Ahold NV : Προς έκδοση μετοχών αξίας 2,5 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 11:24

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ μετοχών αξίας 2,5 δισ. ευρώ (2,86 δισ. δολ.) σχεδιάζει να προχωρήσει η ολλανδική εταιρεία που διαχειρίζεται σούπερ μάρκετ, Royal Ahold NV, προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία μέχρι το 2005, αξίας τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από την διοίκησή της στο Αμστερνταμ.

Σημειώνεται, ότι, το πρώτο εξάμηνο του έτους τα κέρδη της ανήλθαν σε 60 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 142 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η πώληση μετοχών ενδέχεται να βοηθήσει τον Anders Moberg, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της Ahold τον Σεπτέμβριο, να περιορίσει τα δάνεια ύψους 10,8 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία δεν πρόκειται να εκδώσει περισσότερες από 625 εκατ. νέες μετοχές, ενώ το σύνολο της αξίας τους δεν πρόκειται να υπερβεί τα τρία δισ. ευρώ.

Για την αύξηση της ρευστότητάς της η εταιρεία, όπως προαναφέραμε, θα προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων, ενώ σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση θα εξέλθει της ισπανικής αγοράς, ενώ το ίδιο σκέπτεται να κάνει και από την αγορά της Ν. Αμερικής μέχρι τα τέλη του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα