Olympic Catering: Προσβλητική η απόφαση για το πλαφόν

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 18:07
UPD:18:12

«Η Olympic Catering από το Δεκέμβριο του 2002, οπότε και ιδιωτικοποιήθηκε, έως και σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία αύξηση των τιμών των πωλουμένων ειδών στα κυλικεία.

Με βάση την αγορανομική διάταξη που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, επιβάλλοντας καθεστώς διατίμησης στα κυλικεία και μπαρ σε κλειστές αγορές, το κόστος αγοράς των ειδών ανέρχεται σε 55% επί της τιμής πώλησης, ενώ τα ενοίκια και τέλη που εισπράττει το Δημόσιο ανέρχονται στο 43% των εσόδων. Δηλαδή το 98% από την πώληση είναι η αξία αγοράς των ειδών και οι εισπράξεις του Δημοσίου», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Olympic Catering, προσθέτοντας ότι «η ζημία που θα υποστούμε είναι πραγματική, ορατή και μετρήσιμη, καθ' όσον το κόστος του προσωπικού και των λοιπών εξόδων που προστίθεται ανέρχεται σε 50% συνολικά για κάθε πώληση».

Η εταιρεία θεωρεί την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και την συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη, προσβλητική και άδικη, και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκη και Χ. Βερελή αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό ανάπτυξης κ. Κ. Κουλούρη να επανεξετάσουν την εν λόγω απόφαση και να προστατεύσουν τόσο την εταιρεία όσο και τους εργαζόμενους απ' τον κίνδυνο να επανέλθουν στην προ της ιδιωτικοποίησης κατάσταση».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται «ότι σεβαστήκαμε απόλυτα και σε όλο το εύρος τη συμφωνία και τους όρους της εξαγοράς (υλοποίηση προγράμματος ανακαίνισης των κυλικείων ενόψει των Ολυμπιακών, ύψους 1.500.000 ευρώ, και μη απόλυση προσωπικού).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία καταβάλλει 6.200.000 ευρώ το χρόνο στο Δημόσιο, όταν οι εξυπηρετούμενοι από την Olympic Catering επιβάτες είναι 4.000.000 ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα