Κλίμα ευφορίας στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 18:55
UPD:18:57

Νέο ρεκόρ έτους κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη εν μέσω προσδοκιών ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ενθουσιασμό προκάλεσε η είδηση ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο και η ανέλπιστη υποχώρηση της ανεργίας στο 6% από 6,1% το Σεπτέμβριο.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή ανακοίνωση ότι την εβδομάδα μέχρι την 1η Νοεμβρίου οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 348.000 – στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001 – μειωμένες κατά 43.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

«Η υποχώρηση την ανεργίας σημαίνει ότι η κατανάλωση θα εξακολουθήσει να στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ασκώντας ευεργετική επίδραση και στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων στην Credit Suisse Gestion SGIIC στη Μαδρίτη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.376,9 μονάδες αυξημένος κατά 1,22%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.453,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,20% και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAΧ στις 3.782,56 μονάδες με κέρδη 1,30%.

Η μετοχή της Bayer σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 7,1%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt, η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να πωλήσει ή να εισαγάγει στο χρηματιστήριο το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον τομέα των χημικών.

Αντιθέτως, σημαντικές απώλειες (10,35%) κατέγραψε ο τίτλος της Deutsche Boerse. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της από τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της ήταν κατώτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα