Κατηγορίες για εξαπάτηση επενδυτών κατά πρώην στελεχών της AremisSoft

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2001 19:21

Δύο πρώην ανώτατα στελέχη της εισηγμένης αμερικανικής εταιρείας λογισμικού AremisSoft, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η ελληνική εταιρεία πληροφορικής Info-Quest, κατηγορήθηκαν χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για εξαπάτηση επενδυτών ύψους άνω των 200 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, πρόκειται για τους συν-διευθύνοντες συμβούλους Roys Poyiadjis και Λυκούργο Κ. Κυπριανού.

Τόσο o κ. Poyiadjis όσο και ο κ. Κυπριανού κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν λανθασμένα οικονομικά απολογιστικά στοιχεία προκειμένου να ανεβάσουν την τιμή της μετοχής AremisSoft.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι περίπου 89 εκατ. δολ. από τα 120 εκατ. δολ. των πωλήσεων της εταιρείας τον περυσινό χρόνο μάλλον είναι πλασματικά.

Ο κ. Poyiadjis (Βρετανός πολίτης), που κέρδισε 175 εκατ. δολ. από τις αμφισβητούμενες συναλλαγές του, παραιτήθηκε την περασμένη Δευτέρα και ο κ. Κυπριανού (Κύπριος πολίτης) έχει παραιτηθεί από το τέλος Ιουλίου.

Η Info-Quest είχε ανακοινώσει, από τον περασμένο Μάϊο, την πρόθεσή της να εκποιήσει σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2002, τα υπόλοιπα 6,5 εκατ. μετοχές της AremisSoft που κατέχει. Το ποσοστό της Info-Quest στην αμερικανική εταιρεία είναι πλέον μικρότερο του 15%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα