Royal KPN NV : Μέρισμα 12 σεντς ανά μετοχή για το 2003

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2003 09:52

ΜΕΡΙΣΜΑ, για πρώτη φορά στους μετόχους της, μετά από χρονικό διάστημα δύο ετών, θα καταβάλει η πρώην μονοπωλιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, Royal KPN NV, μετά από τα κέρδη που εμφάνισε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κατόπιν της μείωσης του κόστους και των φόρων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 139 εκατ. ευρώ (160 εκατ. δολ.) από 68 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν σε ποσοστό 0,8% φθάνοντας τα 3,08 δισ. ευρώ. Το μέρισμα που θα διανείμει θα είναι 12 σεντς ανά μετοχή για τη χρήση του 2003.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Ad Scheepbouwer, κατάφερε να καταστήσει και πάλι κερδοφόρα της μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, μετά τον περιορισμό του χρέους της περισσότερο από το ήμισυ με τη μείωση των δαπανών και των θέσεων εργασίας.

«Ο Scheepbouwer κατάφερε να επιτύχει τον κύριο στόχο του», ανέφερε ο Pieter Schop, ο οποίος διαχειρίζεται 12,8 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της KPN με την ING Verzekeringen NV, στη Χάγη, πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων της εταιρείας, συμπληρώντας : «Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την επόμενη φάση, κατά την οποία η KPN θα πρέπει να εμφανίσει ανάπτυξη».

Σημειώνεται, ότι, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ.

Οι μετοχές της KPN έχουν κερδίσει φέτος συνολικά 8,1%, με τις 21 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Telecommunication Services, να έχει κερδίσει ποσοστό 16,4%. Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν κατά 70% από τη στιγμή που ο Scheepbouwer, ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας, τον Νοέμβριο του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα