Μέτρα για τη διάσωση του αγροτικού συνεταιρισμού, Νέα Ενωση Χανίων

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2003 18:38
UPD:19:14

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη και του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλου, παρουσιάστηκε μια συνολική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Νέας Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει:

1. Διασφάλιση των εργαζομένων οι οποίοι δεν έχουν λάβει αποδοχές για πολλούς μήνες. Θεσπίζεται ειδικό πρόγραμμα στήριξης του προσωπικού που βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων σύνταξης.

2. Η Αγροτική Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει τη Νέα Ενωση Χανίων μέσω αγοράς ακινήτων της ΕΑΣ με δικαίωμα επαναγοράς. Η αγορά αυτή θα καλύψει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων της Ενωσης με τις εξής προϋποθέσεις:

α. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων και τα υπόλοιπα κεφαλαιοποιούνται σε κερδοφόρες επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει η Νέα Ενωση.

β. Οι παραγωγοί λαμβάνουν σημαντικό μέρος των οφειλών και το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται σταδιακά σε διάστημα εντός δύο ετών.

γ. Η ΑΤΕ μπορεί να δώσει κεφάλαια κίνησης για την λειτουργία της Ενωσης, με αυστηρή εποπτεία της διαχείρισης των χρηματοδοτικών συναλλαγών της ΕΑΣ.

δ. Τοποθετείται σύγχρονο μάνατζμεντ που αναλαμβάνει την διεύθυνση της Ενωσης με την παρακολούθηση και έλεγχο της ΑΤΕ.

ε. Η Ενωση προχωρεί σε εξυγίανση, και γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η δέσμη μέτρων έγινε ομόφωνα δεκτή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και μένει να εγκριθεί από την γενική συνέλευση της Ενωσης για να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα