UBS AG : Σημαντική αύξηση των κερδών

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 10:09

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση των καθαρών της κερδών σε τριμηνιαία βάση, εμφάνισε μέσα σε μια τριετία η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, UBS AG, μετά την άνοδο των τιμών των μετοχών στα Χρηματιστήρια.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 78%, φθάνοντας στο 1,67 δισ. ελβετικά φράγκα (1,22 δισ. δολ.) ή 1,47 φράγκα ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, από 942 εκατ. φράγκα ή 75 σεντίμ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της UBS θα ανήρχοντο σε 1,39 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η UBS εμφανίζει κέρδη κάθε τρίμηνο από το 1998 και έχει καλύτερες επιδόσεις από τις ανταγωνίστριές της Deutsche Bank AG και Credit Suisse Group, την υπ'αριθμόν δύο ελβετική τράπεζα, καθώς διατήρησε χαμηλά το κόστος και τα επισφαλή δάνεια. Η άνοδος των Χρηματιστηρίων αύξησε τα έσοδα της UBS φέτος.

«Οι επιδόσεις της τράπεζας ήταν εκπληκτικές, εάν σκεφθεί κανείς ότι άλλες δεν τα πάνε καθόλου καλά», ανέφερε ο Georg Kanders, οικονομικός αναλυτής στην WestLB Equity Markets, στο Ντίσελντορφ, ο οποίος εισηγήθηκε στους επενδυτές την αγορά της μετοχής, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές της UBS έχουν κερδίσει φέτος ποσοστό 22%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 91,5 δισ. ελβετικά φράγκα και να βρίσκεται μεταξύ των τριών μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών τραπεζών μετά την HSBC Holdings Plc και της Royal Bank of Scotland Group Plc. Η μετοχή της είχε στους επενδυτές της απόδοση 34% από το 1998. Την ίδια περίοδο η Credit Suisse εμφάνισε ζημίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα