Αυξημένος κατά 43% ο τζίρος του ομίλου Νεοχημική στο εννεάμηνο

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 13:40
UPD:14:50

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 43% περίπου και αύξηση των κερδών προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 71,7%, παρουσιάζουν οι λογιστικές καταστάσεις του 9μήνου τoυ ομίλου εταιρειών Νεοχημική.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Νεοχημική, κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τα αποτελέσματα του εννεαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2003 δεν είναι συγκρίσιμα με το περυσινό εννεάμηνο γιατί οι εταιρείες ΛΑΜΔΑ ΛΑΜΔΑ και ΛΑΚ δεν είχαν ξεκινήσει την δραστηριότητα τους.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Νεοχημική ανήλθε σε 40,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 28,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Στη βελτίωση των αποτελεσμάτων συνέβαλε η αισθητή αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους το οποίο ξεπέρασε το 30%. Η αλλαγή αυτή στο μικτό περιθώριο κέρδους εκτός των άλλων εξηγείται και από την μείωση του κόστους πωλήσεων αφού παρά την αύξηση των πωλήσεων κατά 43%, το κόστος των πωλήσεων αυξήθηκε μόνο κατά 39,5%.

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στην ενοποιημένη λογιστική κατάσταση του φετινού εννεαμήνου (1/1/03 - 30/9/03) είναι οι εξής:

α) 'Νεοχημική - Λ.Β Λαυρεντιάδης Α.Β.Ε.Ε' (β) 'ΛΑΜΔΑ Ντιτέρτζεντ Α.Β.Ε.Ε' (γ) 'ΛΑΜΔΑ ΠΑΚ Α.Β.Ε.Ε' (δ) 'ΛΑΜΔΑ ΛΑΜΔΑ ΑΕΒΕ' (ε) 'ΛΑΚ ΑΒΕΕ' (στ) 'Σπεντιμεντ ΑΜΕ' (ζ) 'Ελληνικές Ρητίνες ΑΒΕΕ' (η) 'Νεοχημική Rοmania A.E'(θ) 'Πετρονετ Α.Β.Ε.Ε' (ι) 'Τρια Λάμδα Α.Β.Ε.Ε'.

Όπως επισημαίνεται επίσης κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2003 ο Όμιλος εταιρειών Νεοχημική προχώρησε στην ίδρυση δύο νέων εταιρειών: Στην ίδρυση της εταιρείας Πετρονέτ ΑΒΕΕ και στην ίδρυση της εταιρείας Τρία Λάμδα ΑΒΕΕ. Στην πρώτη, η Νεοχημική έχει αποκτήσει το 99.99% ενώ το 0,01% ανήκει στον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σκοπός της εταιρείας είναι η εμπορία βασικών λαδιών, παραφινών, προϊόντων επεξεργασίας νερού και συναφών χημικών προϊόντων. Στην δεύτερη εταιρεία η Νεοχημική συμμετέχει επίσης με ποσοστό 99,99%, ενώ το 0,01% ανήκει στον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή και εμπορία εξειδικευμένων λιπασμάτων και λοιπών χημικών προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα