Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 14:18
UPD:14:21

ΣΕ ΣΤΕΝΑ όρια διακύμανσης αναμένεται να κινηθούν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές, ενώ ο τζίρος εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει μείωση έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων λόγω της σημερινής αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας των Βετεράνων. Η αγορά ομολόγων θα παραμείνει σήμερα κλειστή.

«Το άνοιγμα των χρηματιστηρίων αναμένεται πτωτικό. Αργότερα ωστόσο ενδεχομένως να σημειωθεί ανάκαμψη. Πολλοί πελάτες μας έχουν προχωρήσει σε αγορές στοιχηματίζοντας σε βελτίωση του κλίματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αμερικανός χρηματιστής.

Στις 13:57 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν πτώση κατά 18 και 6 μονάδες αντιστοίχως.

Σημαντικές απώλειες (2,58%) καταγράφει στη Φρανκφούρτη η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού PeopleSoft μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η ομοειδής εταιρεία Oracle εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την προσφορά ύψους 7,3 δισεκ. δολ. για την εξαγορά της πρώτης.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία EchoStar ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς, ενώ αργότερα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των εταιρειών J.C. Penney Co., May Department Stores Co, Cablevision Systems.

Εξάλλου, η Microsoft γνωστοποίησε σήμερα ότι θα μειώσει την τιμή της κονσόλας παιχνιδιών Xbox στην Ιαπωνία, προκειμένου να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,54%, στις 9.756,53 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 1.941,64 μονάδες μειωμένος κατά 1,48%.

Η πτώση αποδόθηκε στους φόβους αύξησης των επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ μετά τη βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Όπως προκύπτει από έρευνα του Reuters μεταξύ των ντίλερ ομολόγων στη Wall Street, 4 στους 20 αναλυτές τοποθετούν τώρα νωρίτερα το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, 18 στους 20 εξακολουθούν να θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή τουλάχιστον πριν από τον Ιούνιο του 2004 http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/11/843287.htm .

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,4970 δολάρια.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, στις 13:38 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωνε πτώση κατά 0,23% και είχε διαμορφωθεί στα 30,81 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο χθες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ριάντ, οι οποίες αποδόθηκαν στην Αλ Κάιντα. Οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη διακοπή στη ροή αργού από τη Σαουδική Αραβία, εάν υπάρξουν νέες επιθέσεις στο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα