Holcim Ltd. : Αύξηση 10% των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 09:51

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 10% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας τσιμέντου στον κόσμο, Holcim Ltd., αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας, αλλά και της αύξησης της ζήτησης στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 245 εκατ. ελβετικά φράγκα (180 εκατ. δολ.) από 222 εκατ. φράγκα.

Η εταιρεία δημιούργησε εργοστάσια στην Ισπανία, τη Σερβία και την Ινδονησία προκειμένου να φθάσει την γαλλική Lafarge SA, η οποία ξεπέρασε την ελβετική εταιρεία το 2001. Η μείωση του κόστους λειτουργίας της αύξησε τα κέρδη της εταιρείας, αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές και τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μείωσαν τα έξοδά της.

«Η συνεχιζόμενη υπερβολική ανάπτυξη στην Αφρική και την Ασία, ήταν ο κύριος λόγος αύξησης των καθαρών κερδών», ανέφερε ο Erhard Schmitt, αναλυτής στην Helaba Trust στη Φραγκφούρτη, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της Holcim Ltd., στο «overweight», μιλώντας πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Χθες, οι μετοχές της εταιρείας κέρδισαν 25 σεντίμ, φθάνοντας στα 56,85 ελβετικά φράγκα η μία. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 13% έναντι μείωσης 8,6% των μετοχών της Lafarge.

Φέτος, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση 1,1 ομολόγων ύψους 1,1 δισ. δολ. προκειμένου να ευνοηθεί από τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού για να αναχρηματοδοτηθεί για το χρέος της, ενώ πρέπει να καταβάλει περίπου 4,9 δισ. ελβετικά φράγκα για τα ομόλογα μέχρι το 2012. Την εταιρεία αξιολογεί η Standard & Poor s στο ΒΒΒ+, στο χαμηλότερο επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα