Συμφωνία Boeing - BAE Systems ύψους 400 εκατ. στερλίνων

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2003 10:39

Συμφωνία για την κατασκευή τμημάτων των αεροσκαφών 767 υπέγραψαν Boeing και BAE Systems. Η σύμβαση, ύψους 400 εκατ. στερλινών, περιλαμβάνει την ανάληψη έργου κατασκευής όλων των αεροσκαφών 767 της Boeing, σε περίπτωση που η πολεμική αεροπορία της Μ. Βρετανίας, επιλέξει το εν λόγω αεροσκάφος για το στόλο εναέριου ανεφοδιασμού.

Η συνολική αξία της συμφωνίας με την Boeing μπορεί να φθάσει και τα 2 δισ. στερλίνες αν η αμερικανική πολεμική αεροπορία αποφασίσει να αντικαταστήσει τα γηρασμένα ιπτάμενα τάνκερ του στόλου της με τα νέα 767.

Η εν λόγω συμφωνία συνήφθη εν μέσω μίας σκληρής μάχης με την ευρωπαϊκή Airbus. Θεωρείται ότι επιδίωξη των αξιωματούχων της βρετανικής κυβέρνησης είναι μέσω της συμφωνίας να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας για τη χώρα και να ενισχυθεί η βιομηχανική βάση της. Η συμφωνία BAE-Boeing αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας να είναι όσο το δυνατόν πιο επωφελής για τη βρετανική οικονομία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η ΒΑΕ αναλαμβάνει την ευθύνη κατασκευής των φτερών όλων των μελλοντικών 767 της Boeing. Αν όμως τελικά η βρετανική πολεμική αεροπορία επιλέξει την Airbus, η BAE αυτόματα χάνει το δικαίωμα κατασκευής μερών των 767.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα