Απελευθερώνονται οι εμπορικές συναλλαγές στη ΝΑ Ευρώπη

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2003 17:16

Η δημιουργία ενός χώρου ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι το κύριο θέμα της σημερινής συνάντησης του Pascal Lamy, αρμόδιου Επιτρόπου της Ε.Ε. για θέματα εμπορίου, με τους υπουργούς Εμπορίου οκτώ χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι υπουργοί Εμπορίου της Αλβανίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Σερβίας και Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ρουμανίας πρόκειται να ανακοινώσουν ότι το πλαίσιο των διμερών συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των χωρών τους έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται επίσης να συζητηθούν οι ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν στο μέλλον για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού χώρου ελεύθερων συναλλαγών, ο οποίος θα καλύπτει πληθυσμό 55 εκατομμυρίων ανθρώπων και θα είναι ανοικτός για στην ανάληψη επιχειρηματικών δράσεων και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Επίτροπος Lamy αναμένεται να τονίσει τη σημαντική συμβολή του εμπορίου στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα και να υπογραμμίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της εν λόγω πρωτοβουλίας περιφερειακού εμπορίου. http://europa.eu.int/comm/trade/issues/bilateral/regions/balkans/index_en.htm



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα